HjemGalleriDelfinariumHotellService og priserGjestebokVideoKontakt

13 Nov, 2018

Delfinterapi
Delfinterapi metodikk
Fysiologiske virkningsmekanismer
Hvem kan ha nytte av delfinterapi?
Psykologiske virkningsmekanismer
Delfinterapi kurs
Integrert tilnærming
Søknadskjema


Fysiologiske mekanismer av betydning     
 
- Ultralyd-effekt av delfiner
- Refleks terapi
- Vibro-akustisk effekt
- Avslapning
- Vannmassasje

Analyse av pasient v.h.a. encephalogram før og etter delfinterapi har vist en stor reduksjon av alfa bølgeaktivitet og vist perioder med synkronisert hemisfærisk cerebral aktivitet. En rekke cerebral forutsetninger fører til et forhøyet nivå av nevrotransmittere (endorfiner) som styrker immunforsvaret og spiller en viktig rolle i mekanikk av hukommelse, læring og drømmer. I tillegg viser disse funnene en aktivering av abstrakt tenkning og læreevne. Også endorfiner gjengir en lindrende, beroligende og smertestillende effekt.

Bred forskning har vært gjort på ultrasonisk effekt av delfiner. Ultralyd sprer stillestående væsker, noe som tillater mer effektiv og raskere drenering av vev. Ifølge D. Coll (1997),  avgir delfiner ultrasoniske bølger med en intensitet på 8,3 watt/cm². Ultrasoniske bølger med denne intensiteten produserer kavitasjon og sonophoresis i celler og vev. Kavitasjon er dannelsen av bobler laget av biologisk væske og fylt med gass. Den er forårsaket av penetrerende akustiske bølger som tillater utslipp av biologisk aktive stoffer fra cellene, som produserer T-celler og frigjør endorfiner.
Sonophoresis er den økte flyten av enzymer og spesielle hormoner som penetrerer cellemembraner pga. kavitasjon. Kavitasjon-indusert sonophoresis kan endre funksjonspotensialet i postsynaptic membran, noe som påvirker kalium-kalsium ionebytting.
Denne frigivelsen forklarer den «smertestillende» effekten av å kommunisere med delfiner som følge av hormonell oppbygging i blodplasma hos pasienter med ryggproblemer.
 
Brich (1997) bekrefter at endringene i EEG skyldes nevroelektriske og nevrokjemiske prosesser. Han forutsetter at lavfrekvente elektromagnetiske vibrasjoner som stråler fra delfiner, induserer elektrofysiologiske og atferdsmessige endringer. Dette øker nivået av endorfiner og konsentrasjon av ACTH molekyler på grunn av delfinenes elektromagnetiske felt, som har en effekt på Epifysen. Medisinsk forskning har vist at bruk av en syntetisk simulator av ACTH molekyl fører til et høyere nivå av sosial interaksjon for autistiske barn. En annen funksjon ACTH molekyler er i regenerering av nerver. Den naturlige produksjonen av disse molekylene i kombinasjon med økt nivå av endorfiner ved bruk av delfinterapi, kan lede til utvikling av kognitive og kommunikative evner for barnet.

Når delfiner avgir ultrasoniske vibrasjoner og lyder i det hørbare området (200-20000 Hz), trenger mikrovibrasjoner inn i vev og fører til visse virkninger på ulike biologiske strukturer. Vibro-akustisk behandling øker ikke bare blod og lymfe-flyt, men muliggjør også transport av store biologiske molekyler, røde blodceller og immunocompetente celler fra kapillærene til interstitielt vev og fra interstitielle vev til venøse og lymfoid kapillære rør, som gir et bedret beskyttelses medium for celler mens de avgir ulike signalstoffer fra vev i omløp. Jo mer markerte blod-vaskulære problemer i patologiske regioner -  jo mer effektiv vibro-akustisk behandling.
En annen effekt av delfinterapi er hydromassasje for indre organer og hud som skjer ved hjelp av turbulens fra delfiners bevegelse. I delfiners nærhet blir det generert mange retninger av vannstrømmer produsert fra bevegelsene på halefinnen til dyret.

Det har vist seg å være en refleks-terapeutisk effekt fra delfiner på folk. Ved at delfinen presser nesen sin på trykkpunkter på hender og ben til barnet, stimulerer delfinen nervesystemets reflekssoner. Nye impulser overføres til tilsvarende nervesentre. Nervesystemet,  som igjen sender impulser til å målrette de berørte organ eller organer, aktiviserer selvhelbredende systemer.
Vannmiljøet reduserer byrden av leddene samtidig gir det optimale medium for å trene muskler som lider av traumer knyttet til motoriske  lidelser.

 

Copyright 2009 - 2018 Nemo-Skandinavia Programming & Design - STS Design